17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Ischelské dortíčky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 210 g
máslo 140 g
moučkový cukr 70 g
mleté vlašské ořechy 50 g
hořké kakao 20 g
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: rakouská
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní sypké přísady - 1/2 lžičky skořice, citronovou kůru z půlky citrónu, vanilkový cukr a všechno lehce promícháme. Uděláme důlek, vklepneme do něj vajíčko a nožem ho zapracujeme do mouky, aby se nerozteklo. Přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Dáme jej na talířek poprášený hladkou moukou, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Pak rozválíme na cca 2-3mm placku, vykrajujeme kolečka a v předehřáté troubě upečeme (180° asi 7 min, podle trouby). Vychladlé slepujeme vanilkovým krémem, zdobíme čokoládovou polevou a půlkou mandle nebo ořechem.

Z uvedeného množství je cca 70 ks po slepení.


 


RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

RECEPTY

Banánový chlebíček (Banana bread)

Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...